Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer)


A könyv magyarul!Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer)Kr. e. 776-ban rendezték meg az első pánhellén játékokat Olümpiában, akkora sikert aratva ezzel, hogy Kr. u. 393-ig, a játékok betiltásáig követték egymást a rendezvények. De vajon miért tiltották be őket? És azután hogyan és miért elevenítették fel 1500 évvel később, és miért játékról beszélünk, nem pedig sportról?
A könyv újfajta módon nyújt betekintést a sport történetébe. Az ifjú V. Károly császárt például szenvedélyes teniszezőként mutatja be, az angol VIII. Henriket fanatikus sportrajongóként, a modern fizika megalapítóját, Isaac Newtont pedig aktív bokszolóként. Megtudhatjuk, hogy a reneszánsz kultúra hozta magával a nagy sportlétesítmények építését, ugyanis a Mediciek Firenzéjében a calcio, azaz a labdarúgás nézők tízezreit vonta bűvkörébe.
Szórakoztatóan és egyszersmind történelmileg megalapozottan tárgyal a szerző olyan kérdéseket, hogy mi is a sport valójában. Miért tartozik bele a toronyugrás, a zsákban futás meg miért nem? Mi a helyzet a bikaviadalokkal vagy a motorsporttal? Hogyan tett szert a labdarúgás akkora népszerűségre, és hogyan hat egymásra a sport és a politika? Egy bizonyos: a sport kultúrtörténete nem csak a sportrajongókat fogja lebilincselni.
A szerző, Wolfgang Behringer (sz. 1956), a Saar-vidéki Egyetem történészprofesszora a magyar olvasóközönség előtt már jól ismert. A Corvina Kiadónál 2010-ben jelent meg előző nagy sikerű műve: A klíma kultúrtörténete.Letöltés Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) ingyen

:Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer)


Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:


 • Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

 • , hogy a legjobb Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer), magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

 • Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

 • Minden platform. Teljesen optimalizált.

 • Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
  Regisztrálj most, szerezd be a Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) és szórakozz a korlátozások nélkül!  A részletei Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer):  Kiadó:
  Oldalak száma:
  513
  Borító:
  FLEXI
  Súly:
  574 gr
  ISBN:
  9789631362350
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2553723 / 1124150
  Illusztráció:
  FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
  Fordító:
  Győri László  TAGS:

  online Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer), Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) fb2, download Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) PDF , download Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) MOBI, ingyenes letöltések Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) IPhone,

  online Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) pdf

  , ingyenes Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) DJVU, ingyenes letöltések Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) txt, letöltések Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) rtf, online Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) FB2 , e-Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések txt, ingyenes Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések, eKönyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) download MOBI, letöltések Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) IPad, olvas Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) MOBI, olvas Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) docx, ingyenes Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) awz, download eKönyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) iPad , ingyenes Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) DJVU,

  download Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) ingyenes

  , ingyenes letöltések Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) dvd, olvas Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) txt, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések DJVU, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések ingyenes, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések pdf ingyenes, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) pdf letöltések ingyenes, letöltések eKönyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) pdf ingyenes, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) letöltések epub ingyenes, Könyv: A sport kultúrtörténete (Wolfgang Behringer) ePub letöltések ingyenes.

  Leave a Reply